PROMOSYON

Karabağlar'da iklim krizi ve su yönetimi konuşuldu

Genel 28.03.2025 - 16:00, Güncelleme: 28.03.2025 - 16:00 3739 kez okundu.
 

Karabağlar'da iklim krizi ve su yönetimi konuşuldu

Karabağlar’da iklim krizi ve su yönetimi konuşuldu   Karabağlar Belediyesi ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında “Küresel İklim Değişikliği Sürecinde Sürdürülebilir Su Yönetimi” başlıklı panel düzenlendi. Karabağlar Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe meclis üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar, oda yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Panelin moderatörlüğünü, aynı zamanda Karabağlar Belediyesi Çevresel Sürdürülebilirlik Komisyon Başkanı olan Çevre Mühendisi Rahile Yeni üstlendi. Panelde TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nden Selma Akdoğan, İZSU Güney Su Arıtma Şube Müdürü Kimya Mühendisi Başak Sever ve Karabağlar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Çevre Mühendisi Dr. Berna Dalkıran konuşmacı olarak yer aldı. Açılış konuşmasında Rahile Yeni, suyun sürdürülebilir yönetiminin tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekerek, “Bugün burada sadece bir panel düzenlemiyoruz, aynı zamanda suya, doğaya ve geleceğimize sahip çıkma irademizi ortaya koyuyoruz, İklim değişikliği artık uzak ülkelerin değil, bizim ve çocuklarımızın bugünü ve yarını etkileyen küresel bir krizdir. Yağış rejimlerinin değişmesi, kuraklık, ani hava olayları ve su kaynaklarının azalması her geçen gün hayatımıza daha fazla etki ediyor. Musluklarımızı kapatmak, suyu israf etmemek gibi basit görünen davranışlar, bu mücadelenin önemli birer parçası” diye konuştu. Panelistler Çevre Mühendisi Selma Akdoğan, dünya genelinde tatlı su kaynaklarının sadece %2,5 oranında olduğunu ve bunun büyük kısmının buzullarda bulunduğunu belirtti. Suya erişimdeki küresel adaletsizliğe değinen Akdoğan, “Türkiye önümüzdeki yıllarda su kıtlığı yaşayan ülkeler arasında olacak” dedi. İZSU yetkilisi Başak Sever ise kurumlarının temel görevinin içme suyu temini, atık suların toplanması ve su kaynaklarının korunması olduğunu belirtti. Hem yer altı hem de yer üstü su kaynaklarının titizlikle izlendiğini ifade eden Sever, “Küresel iklim değişikliği nedeniyle barajlarımızdaki su seviyeleri ciddi oranda etkileniyor. Bu nedenle su yönetiminde sürdürülebilirliği esas alarak hem altyapı yatırımları yapıyor hem de vatandaşlarımızı su tasarrufu konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Gelecekte su sıkıntısı yaşamamak için hepimizin üzerine büyük sorumluluklar düşüyor” diye konuştu. Belediyenin İklim Değişikliği Müdürü Dr. Berna Dalkıran ise özellikle tarımsal sulamada tasarrufun önemine dikkat çekti.  Ve gri su kullanımı ile atık su dönüşüm projelerinin hayata geçmesi gerektiğini söyledi. Panel sonunda Karabağlar Belediyesi Çevresel Sürdürülebilirlik Komisyon Başkanı olan Çevre Mühendisi Rahile Yeni, katılımcı konuşmacılara teşekkür ederek belgelerini takdim etti.     Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Karabağlar’da iklim krizi ve su yönetimi konuşuldu

 


Karabağlar Belediyesi ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında “Küresel İklim Değişikliği Sürecinde Sürdürülebilir Su Yönetimi” başlıklı panel düzenlendi. Karabağlar Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe meclis üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar, oda yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Panelin moderatörlüğünü, aynı zamanda Karabağlar Belediyesi Çevresel Sürdürülebilirlik Komisyon Başkanı olan Çevre Mühendisi Rahile Yeni üstlendi. Panelde TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nden Selma Akdoğan, İZSU Güney Su Arıtma Şube Müdürü Kimya Mühendisi Başak Sever ve Karabağlar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Çevre Mühendisi Dr. Berna Dalkıran konuşmacı olarak yer aldı.
Açılış konuşmasında Rahile Yeni, suyun sürdürülebilir yönetiminin tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çekerek, “Bugün burada sadece bir panel düzenlemiyoruz, aynı zamanda suya, doğaya ve geleceğimize sahip çıkma irademizi ortaya koyuyoruz, İklim değişikliği artık uzak ülkelerin değil, bizim ve çocuklarımızın bugünü ve yarını etkileyen küresel bir krizdir. Yağış rejimlerinin değişmesi, kuraklık, ani hava olayları ve su kaynaklarının azalması her geçen gün hayatımıza daha fazla etki ediyor. Musluklarımızı kapatmak, suyu israf etmemek gibi basit görünen davranışlar, bu mücadelenin önemli birer parçası” diye konuştu.
Panelistler Çevre Mühendisi Selma Akdoğan, dünya genelinde tatlı su kaynaklarının sadece %2,5 oranında olduğunu ve bunun büyük kısmının buzullarda bulunduğunu belirtti. Suya erişimdeki küresel adaletsizliğe değinen Akdoğan, “Türkiye önümüzdeki yıllarda su kıtlığı yaşayan ülkeler arasında olacak” dedi.
İZSU yetkilisi Başak Sever ise kurumlarının temel görevinin içme suyu temini, atık suların toplanması ve su kaynaklarının korunması olduğunu belirtti. Hem yer altı hem de yer üstü su kaynaklarının titizlikle izlendiğini ifade eden Sever, “Küresel iklim değişikliği nedeniyle barajlarımızdaki su seviyeleri ciddi oranda etkileniyor. Bu nedenle su yönetiminde sürdürülebilirliği esas alarak hem altyapı yatırımları yapıyor hem de vatandaşlarımızı su tasarrufu konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Gelecekte su sıkıntısı yaşamamak için hepimizin üzerine büyük sorumluluklar düşüyor” diye konuştu.
Belediyenin İklim Değişikliği Müdürü Dr. Berna Dalkıran ise özellikle tarımsal sulamada tasarrufun önemine dikkat çekti.  Ve gri su kullanımı ile atık su dönüşüm projelerinin hayata geçmesi gerektiğini söyledi.
Panel sonunda Karabağlar Belediyesi Çevresel Sürdürülebilirlik Komisyon Başkanı olan Çevre Mühendisi Rahile Yeni, katılımcı konuşmacılara teşekkür ederek belgelerini takdim etti.

 

 


Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mutajans.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.