PROMOSYON

İLETİŞİM ŞURASI’NA MERSİN ÜNİVERSİTESİ’NDEN DOÇ. DR. ERHAN ARSLAN KATILDI

Genel (MA) - MUTAJANS | 17.01.2025 - 15:46, Güncelleme: 17.01.2025 - 15:51 570 kez okundu.
 

İLETİŞİM ŞURASI’NA MERSİN ÜNİVERSİTESİ’NDEN DOÇ. DR. ERHAN ARSLAN KATILDI

İLETİŞİM ŞURASI’NA MERSİN ÜNİVERSİTESİ’NDEN DOÇ. DR. ERHAN ARSLAN KATILDI

İletişim Şurası’nın Hazırlık Çalıştayı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 8-9 Ocak tarihleri arasında Ankara’da düzenlendi. İletişim Şurası’nın ilki 2003 yılında gerçekleştirilmişti. Şura’nın açılış konuşması İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun tarafından gerçekleştirildi. İletişim Başkanı Altun, Türkiye'nin her alanda nitelikli temsili, Türkiye markasını daha da güçlendirme, devletin söylem birliğini tesis etme ve devlet-millet iletişimini daha da sağlıklı hâle getirmek için İletişim Başkanlığının kurulduğu günden bugüne ulusal ve uluslararası düzeylerde sayısız çalışma ve projenin hayata geçirildiğini söyledi. Çalıştayda, 16 çalışma grubu ve 425 profesyonel katılımcı yer aldı. 25 Kişiden oluşan çalışma grupları iki gün boyunca odak konular üzerinde tartıştı. İletişim Başkanlığı’nın davetiyle 7. Çalışma grubu içerisinde Mersin Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Medya İle İlişkiler’den sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Erhan Arslan da yer aldı. İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Arslan “Yerel Medyanın Sorunları ve Çözüm Önerileri” çalışma grubunda 6 farklı oturumda bilimsel çalışmalarından yola çıkarak sunumlarını gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı’nın davetiyle çalıştayda yer alan Mersin Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Medya İle İlişkiler’den sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Erhan Arslan çalıştay hakkında şunları söyledi: “Çok iyi organize edilmiş bir çalıştaydı. Sektör temsilcilerini, profesyonelleri ve akademisyenleri bir araya getiren, son derece verimli tartışmaların gerçekleştiği bir birliktelikti. Yerel medya kentin demokratikleşmesinde ve bireyin kentlilik bilincini içselleştirmesinde çok önemli roller üstlenmekte. Yaygın medyanın sağlam bir zemine oturması ancak yerel medyanın varlığıyla mümkün olabilmekte. Bizler de bu çalıştayın 7. Çalışma grubunda yerel medya üzerine odaklandık. Çalışma grubunda; yerel medyada dijitalleşme, İletişim Fakültesi mezunlarının yerel medyada istihdamı, yerel medyada alternatif gelir modelleri, yerel medyada etik sorunlar, yerel medyanın yaşadığı ekonomik sorunlar ve çözüm önerileri konuları tartışıldı. Ben de yıllardır üzerinde çalışmalar yaptığım ve yüksek lisans tezi yazdığım bu konularda birikimlerimi diğer katılımcılarla paylaştım. Çalıştaydaki sunumların ve konuşmaların daha sonra bir kitapta toplanması hedefleniyor.” Yerel medyaya yönelik sorunların ve çözüm önerilerinin mercek altına alındığı çalışma grubuna Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat moderatörlük yaptı. Raportörlüğü ise İletişim Başkanlığı İletişim Uzmanı Ali Küçük üstlendi.
İLETİŞİM ŞURASI’NA MERSİN ÜNİVERSİTESİ’NDEN DOÇ. DR. ERHAN ARSLAN KATILDI

İletişim Şurası’nın Hazırlık Çalıştayı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 8-9 Ocak tarihleri arasında Ankara’da düzenlendi. İletişim Şurası’nın ilki 2003 yılında gerçekleştirilmişti.

Şura’nın açılış konuşması İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun tarafından gerçekleştirildi. İletişim Başkanı Altun, Türkiye'nin her alanda nitelikli temsili, Türkiye markasını daha da güçlendirme, devletin söylem birliğini tesis etme ve devlet-millet iletişimini daha da sağlıklı hâle getirmek için İletişim Başkanlığının kurulduğu günden bugüne ulusal ve uluslararası düzeylerde sayısız çalışma ve projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Çalıştayda, 16 çalışma grubu ve 425 profesyonel katılımcı yer aldı. 25 Kişiden oluşan çalışma grupları iki gün boyunca odak konular üzerinde tartıştı.

İletişim Başkanlığı’nın davetiyle 7. Çalışma grubu içerisinde Mersin Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Medya İle İlişkiler’den sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Erhan Arslan da yer aldı. İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Arslan “Yerel Medyanın Sorunları ve Çözüm Önerileri” çalışma grubunda 6 farklı oturumda bilimsel çalışmalarından yola çıkarak sunumlarını gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığı’nın davetiyle çalıştayda yer alan Mersin Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Medya İle İlişkiler’den sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Erhan Arslan çalıştay hakkında şunları söyledi: “Çok iyi organize edilmiş bir çalıştaydı. Sektör temsilcilerini, profesyonelleri ve akademisyenleri bir araya getiren, son derece verimli tartışmaların gerçekleştiği bir birliktelikti. Yerel medya kentin demokratikleşmesinde ve bireyin kentlilik bilincini içselleştirmesinde çok önemli roller üstlenmekte. Yaygın medyanın sağlam bir zemine oturması ancak yerel medyanın varlığıyla mümkün olabilmekte. Bizler de bu çalıştayın 7. Çalışma grubunda yerel medya üzerine odaklandık. Çalışma grubunda; yerel medyada dijitalleşme, İletişim Fakültesi mezunlarının yerel medyada istihdamı, yerel medyada alternatif gelir modelleri, yerel medyada etik sorunlar, yerel medyanın yaşadığı ekonomik sorunlar ve çözüm önerileri konuları tartışıldı. Ben de yıllardır üzerinde çalışmalar yaptığım ve yüksek lisans tezi yazdığım bu konularda birikimlerimi diğer katılımcılarla paylaştım. Çalıştaydaki sunumların ve konuşmaların daha sonra bir kitapta toplanması hedefleniyor.”

Yerel medyaya yönelik sorunların ve çözüm önerilerinin mercek altına alındığı çalışma grubuna Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat moderatörlük yaptı. Raportörlüğü ise İletişim Başkanlığı İletişim Uzmanı Ali Küçük üstlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mutajans.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.