PROMOSYON

Mersin'in Mut İlçesinde yılın ilk alıç hasadı başladı.

Genel (MA) - MUTAJANS | 03.10.2024 - 13:34, Güncelleme: 03.10.2024 - 13:34 1519+ kez okundu.
 

Mersin'in Mut İlçesinde yılın ilk alıç hasadı başladı.

Mersin’in Mut ilçesine bağlı Bağcağız Mahallesi'nde yılın ilk alıç meyvesi hasadı, üretici Serdar Çetin’in bahçesinde gerçekleştirildi.

Mersin’in Mut ilçesine bağlı Bağcağız Mahallesi'nde yılın ilk alıç meyvesi hasadı, üretici Serdar Çetin’in bahçesinde gerçekleştirildi. Birçok sağlık problemine iyi geldiği bilinen alıcın hasadı başladı. Yabani alıçtan 4-5 kat daha büyük olan aşılı alıç meyvesinin kilosu piyasada 200 ile 250 TL’ye satılıyor. Yemiş olarak tüketilmesinin yanında, sirke ve turşusu yapılan alıç meyvesinin çeşitli sağlık problemlerine karşı bitkisel ilaçların yapımında kullanıldığı biliniyor. Yabani alıç ağaçları aşılanarak, meyve bahçesi oluşturuldu. Mut ilçesinde çiftçinin önemli gelir kaynağı haline gelen alıç bahçesi Bağcağız Mahallesinde 22 dönüm alanda 850 aşılı alıç ağacı bulunuyor. İlçeye bağlı Bağcagız Mahallesi karaca ağaç mevkiinde 5 yıl önce 22 dönümlük alana Alıç fidanı diken ve yetiştiren bahçe sahibi Serdar Çetin, şimdi yurt içine pazarlama yapıyoruz. İleriki yıllarda yurt dışına da pazarlama yapmak istiyorum dedi.  Bahçe sahibi Serdar Çetin, “5 sene önce dikmiş olduğumuz alıcın hasadını yapıyoruz. Yaklaşık 22 dönüm arazimizde 850 adet alıç ağacı bulunmakta. Ağaç başına ortalama 1 ila 2 kilo meyve hasadını gerçekleştiriyoruz. Alıç ağacı bünyesi gereği susuzluğa ve soğuğa dayanıklı bir ağaç. Alıçların desteklenmesi konusunda Mut halkımızı teşvik etmek istiyoruz. Hem de ülke genelinde üretimin artmasını istiyoruz. Mutluyuz üretiminden dolayı Alıç meyvesinin teşvik edilmesin konusunda Mut halkının desteklenmesini istiyoruz. Biz bu alıcı şu anda Mut halkına tanıtmayı ayrıca yerel pazara yurt içi pazara sunmayı düşünüyoruz. İlerleyen süreç de ilerleyen yıllarda ihracata da göndermek istiyoruz. Ürünü işlemek istiyoruz. Alıcı sirkesinin ham meyve olarak gelmesinin faydalarının olduğunu biliyoruz. Bu konuda ülke pazarında yurt içi yurt dışı pazarında reklamının yapılmasını istiyoruz. Ortalama şu anda 200 ile 250 lira arasında alıcı buluyor. Marketlerde ise 350 liraya kadar fiyatlara çıkıyor. Memnunuz bakım kolaylığı yönünden, üretimin rahatlığı açısından, susuzluğa dayanması açısından Zeytin ve Kayısıya bir alternatif oluşturacağını düşünüyoruz” dedi.  
Mersin’in Mut ilçesine bağlı Bağcağız Mahallesi'nde yılın ilk alıç meyvesi hasadı, üretici Serdar Çetin’in bahçesinde gerçekleştirildi.

Mersin’in Mut ilçesine bağlı Bağcağız Mahallesi'nde yılın ilk alıç meyvesi hasadı, üretici Serdar Çetin’in bahçesinde gerçekleştirildi.

Birçok sağlık problemine iyi geldiği bilinen alıcın hasadı başladı. Yabani alıçtan 4-5 kat daha büyük olan aşılı alıç meyvesinin kilosu piyasada 200 ile 250 TL’ye satılıyor. Yemiş olarak tüketilmesinin yanında, sirke ve turşusu yapılan alıç meyvesinin çeşitli sağlık problemlerine karşı bitkisel ilaçların yapımında kullanıldığı biliniyor.

Yabani alıç ağaçları aşılanarak, meyve bahçesi oluşturuldu. Mut ilçesinde çiftçinin önemli gelir kaynağı haline gelen alıç bahçesi Bağcağız Mahallesinde 22 dönüm alanda 850 aşılı alıç ağacı bulunuyor.

İlçeye bağlı Bağcagız Mahallesi karaca ağaç mevkiinde 5 yıl önce 22 dönümlük alana Alıç fidanı diken ve yetiştiren bahçe sahibi Serdar Çetin, şimdi yurt içine pazarlama yapıyoruz. İleriki yıllarda yurt dışına da pazarlama yapmak istiyorum dedi. 

Bahçe sahibi Serdar Çetin, “5 sene önce dikmiş olduğumuz alıcın hasadını yapıyoruz. Yaklaşık 22 dönüm arazimizde 850 adet alıç ağacı bulunmakta. Ağaç başına ortalama 1 ila 2 kilo meyve hasadını gerçekleştiriyoruz. Alıç ağacı bünyesi gereği susuzluğa ve soğuğa dayanıklı bir ağaç. Alıçların desteklenmesi konusunda Mut halkımızı teşvik etmek istiyoruz. Hem de ülke genelinde üretimin artmasını istiyoruz. Mutluyuz üretiminden dolayı Alıç meyvesinin teşvik edilmesin konusunda Mut halkının desteklenmesini istiyoruz. Biz bu alıcı şu anda Mut halkına tanıtmayı ayrıca yerel pazara yurt içi pazara sunmayı düşünüyoruz. İlerleyen süreç de ilerleyen yıllarda ihracata da göndermek istiyoruz. Ürünü işlemek istiyoruz. Alıcı sirkesinin ham meyve olarak gelmesinin faydalarının olduğunu biliyoruz. Bu konuda ülke pazarında yurt içi yurt dışı pazarında reklamının yapılmasını istiyoruz. Ortalama şu anda 200 ile 250 lira arasında alıcı buluyor. Marketlerde ise 350 liraya kadar fiyatlara çıkıyor. Memnunuz bakım kolaylığı yönünden, üretimin rahatlığı açısından, susuzluğa dayanması açısından Zeytin ve Kayısıya bir alternatif oluşturacağını düşünüyoruz” dedi.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mutajans.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.