Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'nde 'şalvarlı kadınlar korosu' sahne aldı

Mersin'in Mut İlçesine bağlı Çukurbağ Mahallesinde yaşayan kadınlar bir araya gelerek Şalvarlı Kadınlar Korosu'nu kurdular.
Bu yıl 1.'si düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Festivali etkinliklerinde Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda sahneye çıkan kadınlar, izleyenlere coşkulu dakikalar yaşattılar.
50 Yaşındaki koro şefi Emel Çelik, koroyu 3 yıl önce köyümüzde eğlenmek amacıyla yapılan bir etkinlik olarak oluşturduklarını belirterek, "Bayanlarımız sosyal hayatta da aktif olduklarını gösterebilmek amacıyla bu işi devam ettirmeye karar verdik. Köyümüzde hep beraber 30 ağustos'tan güzel ve konser verdik. Çok güzel tepkiler aldık. Daha sonra belediye başkanımız zeytinyağı ve zeytin festivallerimizi davet etti. Buraya katıldık. İnşallah başka şehirlerden de istekler gelir, davetler gelir, oralarda çıkarız, sesimizi duyururuz. Şu an bizim eksiklerimiz çok. Özellikle ses sistemimiz kesinlikle yok. Çıplak sesle çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu konuda herkesin desteklerini bekliyoruz"dedi.
GÜNDÜZ EV İŞİ, AKŞAM PROGRAM
Koroda görev alan Hamiyet Devam (62)'da 3 yıl önce koroya girdiğini söyledi. Devam, "Burada önce şey yaptıklar. Bütün aktivitelerimizi konuştuk. Şarkımızı söyledik. O arkadaş ondan, o arkadaş ondan hepimizi öğrendik. Erkek arkadaşlarımızda bize yardımcı oldu. Gündüz ev işler yapıyoruz, akşamları toplanıp proğram yapıyoruz. Ses Sistemi istiyoruz" diye konuştu. 
14 Kadın ve enstrüman çalan 4 erkekten oluşan  koro, 30 yaşındaki bir kadın dışında 50 yaş ve üzerisi köylülerden oluşuyor.