MR nihayet hizmete giriyor

Sağlık alanında Mut’un önemli eksiklerinden birisi daha çözüme kavuşuyor. Son seçim döneminde ilçede siyasi partilerin seçim propagandası araçlarından birisi olarak sık sık gündeme gelen Emar (MR) cihazı nihayet hizmete giriyor. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Mut Devlet Hastanesi, cihazın ay (Haziran) sonuna kadar hizmete alınacağının müjdesini verdi. Mut Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Hüseyin Özer tarafından yapılan açıklamada, MR cihazının hizmet alım ihalesinin sonuçlandığını ve imzalandığını duyurdu.
“Mut’ta Çifte Bayram” başlığıyla, Başhekim Uzm. Dr. Hüseyin Özer’in yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Değerli Mut Halkımız,
Nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek amacıyla her geçen gün gelişen ve büyüyen hastanemizde, yıllardır gösterilen gayretlerin sonucu olarak bugün büyük bir müjdeyi sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sağlık Bakanlığımızın ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün destekleriyle, MR (manyetik rezonans) cihazı hizmet alım ihalesi sonuçlanmış ve bugün itibarıyla imzalanmıştır.
Bayram tatili sürecinde cihaz kurulumunun tamamlanması ve Haziran ayının sonundan itibaren hizmet vermeye başlaması planlanmaktadır.
Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu önemli gelişmenin Mut’umuza ve çevre ilçelerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.
Bunun yanı sıra; temel hedeflerimizden olan, projesini tamamladığımız ek hizmet binası sürecimizin hızlandırılması ve eksik olan branşlarımızın tamamlanması için çalışmalarımız devam etmektedir.
Saygılarımla.”
Öte yandan, MR cihazının ilçeye kazandırılması için çaba harcayan AK Parti MKYK Üyesi hemşerimiz Mustafa Sever de bir açıklama yayınladı. Sever, açıklamasında,
“Mut’ta Çifte Bayram Yaşanacak.
Değerli Mut’lu hemşehrilerim,
Söz verdiğimiz gibi, Mut Devlet Hastanemizin C seviyesinden B seviyesine yükseltimesini müteakiben, MR (manyetik rezonans) cihazı hizmet alım ihalesi sonuçlanmış ve bugün itibarıyla Mut Devlet Hastanesi yetkililerimiz tarafından imzalanmıştır.
Bayram tatili sürecinde cihaz kurulumunun tamamlanması ve Haziran ayının sonundan itibaren hizmet vermeye başlaması planlanmaktadır.
Bu vesileyle sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye, Sağlık Bakanımıza ve Bakan Yardımcılarımıza teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı arz ediyoruz
Allah zat-ı devletlerinden razı olsun” dedi.
MR cihazının ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkürlerini ileten AK Parti Mut İlçe Başkanı Fatih Ünver ise şunları söyledi:
“Mut’ta Çifte Bayram
Yeni Teknoloji Siemens Manyetik Rezonans (MR) cihazımız, Mut Devlet Hastanemize hayırlı olsun.
Mut Devlet Hastanesi’ne kazandırdığımız MR Cihazı ile yaklaşan Mübarek Kurban Bayramı sonrasında ilk hasta çekimlerinin yapılması öngörülmektedir.
Başta Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Önceki dönem Hazine ve maliye bakanımız Sn. Nureddin Nebati, Vekilimiz Sn. Av. Havva Sibel Söylemez, Vekilimiz Sn. Ali Kıratlı, MKYK üyemiz Sn. Mustafa Sever ve İl başkanımız Sn. Adem Aldemir olmak üzere Bütün Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
İlçe Halkımıza Hayırlı Olsun.
#MutİlçemizeHayırlıOlsun
#YaparsaAkpartiYapar”