Mersin Mut'ta Öğrenciler Ormanlar için el ele verdiler..

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 81 ilde eşzamanlı olarak düzenlediği “Ormanlar İçin El Ele Veriyoruz” etkinliği kapsamında, Mut’ta da öğrenciler Cumhuriyet Ormanında çevre temizliği yaptı. İlçede Mut Gençlik Merkezi’nce düzenlenen etkinliğe, Mut Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Mut Orman İşletme Müdürlüğü de destek verdi. Orman yangınlarını önlemek, geri dönüştürülemeyen atıkları doğadan temizlemek ve farkındalık yaratmak için yapılan etkinlikte öğrenciler; Mut’un Alahan mevkisi Karaman Yolu üzerindeki Cumhuriyet Ormanında çöp ve atık topladılar, çevre temizliği yaptılar.

Çevre temizliği etkinliği öncesi konuşan Mut Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhammet Senemli, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Tarım ve Orman Bakanlığımızın ülkemizin 81 ilinde aynı anda ortaklaşa düzenlemiş oldukları Ormanlar İçin El Ele etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. Bugün güzel ülkemizin 81 ilinde aynı anda siz sevgili gençlerimiz ve kıymetli halkımız ile beraber büyük bir çevre hareketi gerçekleştiriyoruz. Orman yangınlarını önlemek ve geri dönüştürülemeyen atıkları arındırarak doğadan temizlemek için bizler de bugün Cumhuriyet Ormanında sizlerle bir araya geldik. Bu büyük çevre hareketine katılarak doğaya bir nefes ve geleceğe umut olduğunuz için hepinize teşekkür ederiz” dedi.

Mut Gençlik Merkezi Müdiresi Fatma Doğan ise, “Gençlerimizin, öğrencilerimizin ileride kendileri de bir çöp atarken sorgulamaları noktasında bir farkındalık oluşturmak istedik. Bu etkinlik şu anda 81 ilde tüm gençlerimizle birlikte yürütmekteyiz. Gelen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Mut Orman İşletme Müdürlüğünde görevli şef ve ormancılar ile öğrenciler; Cumhuriyet Ormanına dağılarak, ellerindeki çöp poşetlerine orman içindeki çöpleri, yanıcı maddeleri ve zararlı atıkları topladılar.

“Ormanlar İçin El Ele” etkinliği sonrası, etkinlikle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren öğrenciler, “Öğrenciler olarak çevreyi, ormanı temizlemeye geldik. Güzel bir etkinlik oldu. Geleceğimiz için çevremizi temiz tutmalıyız, ormanlarımızı kirletmemeliyiz. Türkiye için ormanlar çok değerli” dediler.

Etkinlik, hep birlikte yapılan doğa yürüyüşüyle sona erdi